NHL zrušilo ďalšie dva týždne, dohoda v nedohľadne

21.12.2012 Celý región

New York 21. decembra (TASR) - Šanca na začatie nového ročníka NHL sa opäť zmenšila. Vedenie súťaže kvôli pokračujúcej výluke zrušilo ďalšie dva týždne základnej časti až do 14. januára.

Pri súčasnej patovej situácii je celkom pravdepodobné, že je vážne ohrozený už kompletný ročník. "Nechcem špecifikovať čo znamená alebo neznamená dnešné zrušenie," povedal zastupujúci komisár NHL Bill Daly.

Ako informuje agentúra Reuters, kvôli neúspešným rokovaniam s hokejistami o kolektívnej zmluve, doteraz zrušili v NHL 625 stretnutí základnej časti, pričom 96 dní od začiatku výluky je jasné, že sa nebude konať ani novoročná zimná klasika a Zápas hviezd. Daly pre zámorské médiá uviedol v jednom rozhovore, že polovica januára je pravdepodobne posledný termín na dohodu, ktorá by zachránila zvyšok sezóny.

NHL je jediná zámorská profesionálna športová súťaž, v ktorej už v minulosti zrušili celý ročník pre nezhody okolo kolektívnej zmluvy. Bolo to v sezóne 2004/2005. Minulý týždeň sa obe skupiny stretli za prítomnosti federálnych mediátorov, no nenastal žiadny progres. Rokovania sa konali naposledy 6. decembra v New Yorku.

Odkedy sa minulý týždeň rozišli, zostali v obmedzenom kontakte - telefonickom a emailovom. Vedenie NHL ďalej zastáva názor, že rokovať má význam, len ak sa objaví niečo nové. "Nemyslím si, že niektorá zo strán odmieta rokovanie," povedal Daly. "Stále čakáme, že jedna alebo druhá strana naznačí určitý pokrok, ale zatiaľ sa tak nestalo. Nie som si istý, prečo by sme sa teraz stretávali. O čo by sme sa bavili? Čo by bolo témou? Momentálne sa nemáme o čom rozprávať."
 

Vyberte región